dilluns, 24 de maig del 2010

Turó de l'Infern i Creu de Montcabrer


Iniciem l’itinerari a la plaça de l’església de Cabrils. Enfilem el carrer del Castell, passem per davant del castell de Can Jaumar i seguim pujant pel carrer de la Font de Cabrera, deixant a mà esquerra el cementiri. Seguim avançant per una urbanització i arribem a una cruïlla de carrers: deixem a la dreta el camí de la Creu, per on baixarem, i seguim el camí de Cabrera que puja a la nostra esquerra. En pocs metres s’acaba l’asfalt i arribem a l’entrada del Parc de la Serralada Litoral .


Deixem la pista que segueix en direcció a Cabrera i prenem el sender senyalitzat a la nostra dreta cap al Montcabrer. Seguint la carena i envoltats de pins en poca estona trobem el sender que s’enfila al Turó de l’Infern .


 Des d’aquí gaudirem de bones vistes, amb el castell de Burriac en primer pla. Davallarem seguint el sender en direcció sud fins a trobar una pista ampla que puja de Cabrils i per la qual baixarem.



 Ara però, la seguim a l’esquerra, passem a tocar d’uns repetidors de televisió i, després d’un tram una mica rocallós, arribem a la Creu del Montcabrer. El lloc és un bon mirador de la comarca, i podem contemplar tot el litoral, des de Barcelona fins al Montseny.



La baixada la farem tot seguint la pista que, fent algunes llaçades, desemboca al camí de la Creu, a la urbanització per on hem pujat i davallant per aquest carrer trobarem molt aviat la cruïlla amb el camí de Cabrera per on hem pujat. Només queda desfer el camí de pujada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada