dilluns, 22 de març del 2010

Fanal Nocturn al Cap del Ras.Ager

Feia molt de temps que volia fe aquesta via però els llargs de 6a+ en feien una mica de por des de que els vaig veure fent la Alba Artigàs amb l´Oriol.Al Juanet li tocava portar la furgo ple de momias i al bar acabem de decidí las cordades .Una cap a la Redrun una altre cap a la Badalona i jo amb el Jordi i el Xavi cap a la Fanal Nocturn.
El dia no acaba de fer net però la temperatura es ideal.Arriben a peu de via i començo el primer llarg que te uns primers metres en placa força fina de mans i de peus i a on les presses son contades, desprès de la placa arribem a un desplom que fa que el tinguis que evitar per la dreta per torna a agafar una placa on el spit allunya bastant i te un pas de sortida vertical i de pressa petita el qual es pot protegir amb un alien.Passada aquesta secció la pedra tombar i continuen amb uns metres de roca suelta fins a arriba a la reunió.
40m 5 spits.Reunió conjunta amb la Burundanga amb dos parabolts d´aquesta.
El segon llarg li toca al Jordi ,comença amb uns metres fàcil de IV+ per superar un primer ressalt desprès d´aquest agafar una placa no molt difícil però que es te que equipar fins arribar a una repisa on trobem el pas clau del llarg un desplom de presa bona però que no es pot equipar fins al spit a uns tres metres, es obligat i al Jordi li porta bastant feina sortirse però l´aconsegueix. 35m 3 spits.
El Sunyol a la Badalona
El tercer llarg es per disfruta encara que no te segurs la linea es molt evident i permet asegurarlo bastant be continua el Jordi fent de primer i es diverteix molt mes que en l´anterior.30m 1 spit.
El quart llarg tornar a posar se vertical primer amb una placa de bona pressa per arribar a una fissura la qual es fa en bavaresa per tornar a la placa fins a un desplom, es supera i continua amb un flanqueig cap a la esquerra, per evitar un altre desplom, desprès d´aquest tornar a ser placa uns 5m mes fins la reunió.40m 5 spits 1 clau i dos pont de roca.
El cim que llarg comença amb uns metres fàcils amb tendència a la dreta supera una petita panxa i continua per una fissura vertical fins arribar a una llastra que et fa anar a la dreta per superar la ,quan aquesta s´acaba tens que tornar a fer un flanqueig bastant fi i difícil de protegir una vegada ho has fet la roca tomba una mica i arribàs a la reunió.25m 3 spits i un clau.
El sisè llarg supera una petita placa que divideix dos feixàs.40m 1 spit i un clau. Últim es el mes difícil uns primers metres bastants difícils de placa per agafar una fissura una mica desplomada en tendència a l´esquerra aquí els segurs allunyen i es tornar bastant obligat encara que es pot possar alguna coseta,superar un petit dau de surt de la fissura i tornar a agafar la ja mes tombada i amb arbres que et permet asegurarte d´aquí tornar a agafar la placa per arribar a una petita repisa que la tenint que flanqueja cap a la dreta fins a trobar un spit muntar reunió afegint alguna peça.40m 4 spits. La sortida la fent per L´Alba Artigàs uns 5m de V sense res però amb bona pressa.A dalt fa vent i el temps ha canviat recollim i cap a la furgo amb una bona sensació de triomf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada